BUU-klubben

Superhjälparnas logo

Skicka in videon eller foton till Superhjälparna

Bästa vuxen!
Superhjälparna vill uppmuntra till goda gärningar och snälla tankar. Med din vuxna hjälp kan vi låta barnen ta plats och göra världens snällaste program!

Jontti är programvärd i Superhjälparna. Bild: Rolf Granqvist/YleAlla där ute kan vara superhjälpare och hjälpa andra att må bättre. I varje avsnitt av Superhjälparna ber Jontti in tips på hur man kan hjälpa till och vara snäll för att "veckans problem” ska lösas.

Varje lördag presenteras ett nytt "veckans problem" och senast på tisdag morgon vill Jontti ha barnens tips på lösningar.

Veckans problem hösten 2017
Sändningsdatum Veckans problem Tips senast
2.9 Hur kan jag hjälpa någon som är ny i gruppen? 29.8
9.9 Hur kan jag hjälpa någon som gått vilse? 5.9
16.9 Hur hjälpa vuxna som glömt hur man leker? 12.9
30.9 Hur hjälpa ledsna så att de blir glada igen? 26.9
7.10 Hur hjälpa djur inför vintern? 3.10
14.10 Hur hjälpa till i trafiken då det är mörkt? 10.10
21.10 Hur hjälpa någon som saknar vänner/föräldrar...? 17.10


Dessutom tar Jontti mer än gärna emot bidrag till varje veckas Snällnytt. Till exempel kan Snällnytt berätta om 5-åriga Erik som hjälpte grannen rada ved eller om barnen i dagisgruppen Smultronen som ritat fina blommor till åldringar i åldringshemmet bredvid dagis...
Bidraget kan bland annat vara en video, som kan filmas med en smarttelefon. Ett foto eller en teckning med en förklarande text passar också bra.

Teckningar skickas till adressen Superhjälparna/Yle, PB 1000, 65101 Vasa.

Använd formuläret nedan för att ladda upp bilder och videor med tips på lösningar och snällnyheter. Det går också bra att skicka in ett bidrag i enbart textform. Var noga med att fylla i alla obligatoriska fält!